Tuesday, 14 October 2014

Rahsia Kurus dan Perut Kempis

Badan kurus perut kempis pasti menjadi idaman wanita. Bermacam-macam produk dah cuba tapi masih tidak mendatangkan hasil yang diingini. Siapa la yang nak badan gemuk perut buncit plak kan lagi-lagi bujang, malu jer nak mengenakan pakaian kegemaran.


Awasi sistem penghadaman anda. Setiap sel, tisu dan organ di dalam tubuh anda amat bergantung kepada sistem penghadaman yang sihat dan penyerapan zat untuk kesejahteraan. Sokonglah Kesihatan Percernaan anda dengan Shaklee Digestive Health Solutions.*

Saya nak kongsikan pada anda produk yang selamat, berkesan dan semulajadi bagi mengatasi masalah ini. Produk yang saya maksudkan adalah Set Kurus dan Perut Kempis gabungan daripada ESP dan Herb-Lax™.

Energizing Soy Protein (ESP)

Makluman buat yang masih tak tahu bulan Oktober 2014 adalah bulan Promo ESP uolls!!! Jadi memang masa terbaik untuk anda dapatkan 1,2,3,4,5,6,7 canister ESP.

  • utk milk booster
  • mereka yg sedang pulih dari sakit
  • untuk kulit gebu, cerah dan sekata
  • mengurangkan stretch mark
  • untuk pesakit diabetes menurunkan paras gula
  • otot punggung dan breast jadi padat dan pejal.
  • bahagian pelipat yg hitam boleh lebih cerah
  • boleh diminum sebagai ganti breakfast dan mkn malam bg yg ingin berdiet.
  • ibu menyusu yg tak boleh telan susu sangat digalakkan ambil esp. Satu hidangan bersamaan 12 gelas susu.
  • ibu menyusu yg cair susunya akan melihat perubahan pd susu jika amalkan esp
  • bagus utk rawat gastrik
  • boleh dijadikan masker jika mengalami kulit kering
  • bantu melembabkan kulit dan badan

Banyak lagi kelebihan ESP dan sebab itulah ia menjadi BEST SELLER!! Rugi pada mereka yang masih tak dapatkan ESP sekarang tambahan plak time promo.



Herb-Lax™

Diet yang kaya serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, kesemuaanya menyumbang kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa yang tertentu, Herblax™ yang lembut boleh membantu.*


JOM DAPATKAN SEGERA!!!
SHAKLEE.. Always Safe. Always Works.. Always Green..

Sharing is Caring,,
FaceBook => Intan Nur Hamizah
FB Page => intanmiza.blogspot.com
Tel. No. => 011-1655 3844

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit**

"Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT"!!

Assalamualaikum dan Salam Sayang uollss.....!!

"Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT"!!



Tetiba pulak hari ni nak story mengenai "Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT". Just nak share pengalaman sendiri jer tentang ni yela almaklum kami dah hampir 3 tahun berkahwin (inshaAllah 11.11.14 ni) dan masih belum dikurniakan Allah rezeki zuriat.

Hmmmm,,acaner nak cakap yer?? Tak sedih ker?? Tak kecewa ker?? Hanya Allah sahaja yang tahu camne pasaan orang-orang seperti kami ni. Sedih,kecewa,rasa down hampir setiap bulan tiap kali 'bendera merah' munculkan diri.

Pertanyaan orang ramai pulak??


Opkos la bila dah lambat ada anak ni pasti ramai yang bertanya, tak kurang juga yang membandingkan kehebatan diri dengan kami yang pada mata mereka-mereka ni seperti "tak pandai buat anak" (maaf krn ayat yg krg menyenangkan) tapi itulah hakikat manusia. Pertanyaan mereka seakan mereka tak sedar "Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT". Kami tak salahkan mereka-mereka yang berkata sebegitu sebab jika kami tak diduga seperti ini rasanya takkan ada beza kami dan mereka malah mungkin kami lebih teruk dalam pertuturan kami. Alhamdulillah terima kasih Allah kerana dugaanMu mengajar kami, mungkin dulu pernah kami terlanjur berbicara. Mohon maaf kami pada mereka yang pernah terasa hati dengan kami suami isteri.

Eh, tak mengandung2 lagi jaga badan ker??


Pernah tak anda ditanya soalan seperti ni? Waktu soalan ni ditanya, pandangan seakan gelap, mata plak berkaca-kaca rasanya tapi ditahan supaya tak menitis agar tak siapa yang tahu rasa dalam hati ni. Kalau la semua orang tahu, jika mampu kami lakukan dengan kudrat kami sendiri kami pun mahu segera memiliki anak. Kalau la orang yang tanya tu tahu, tak pernah sekali terdetik kat hati untuk merancang kehamilan saat lafaz nikah diucap suami malah waktu bercinta dulu pun tak pernah dibincangkan isu takut gemuk lepas melahirkan anak. Dan jika yang bertanya tu tahu apa kemahuan kami, hari ni bernikah kalau boleh esok dah disahkan hamil, sampai begitu tahap keterujaan nak memiliki anak. Tapi "Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT" dan manusia hanya mampu merancang Allah penentu segalanya.

Tiap yang berlaku pasti ada Hikmahnya!!!


Mungkin sekarang kami pun tak nampak tak sedar hikmah sebenar disebalik dugaan yang Allah beri. Cuma sekarang inshaAllah kami akan lebih positif dan redha. Senang ke nak positif?? Nak redha?? Sangat tak mudah sebenarnya sebab hingga sekarang pun kami masih belajar redha. Bukan semudah kata2 jer redha tu. Selalu fikirkan ada yang lebih berat dugaan dari kami, mereka yang lebih lama kahwin dari kami tapi tetap tabah malah kasih sayang dan cinta tetap utuh. Mereka ni la menjadi idola kami, moga kami pun tabah seperti mereka kerana dugaan Allah kepada hambaNya kerana Sayang juga kerana mampu hadapi dugaan/ujian tu.

Buat kawan-kawan yang senasib dengan kami, moga anda tabah, kuat dan sabar dengan ujian dari Allah, juga bertahan dengan segala kata-kata orang yang tak memahami situasi kita. Maafkanlah mereka dan kita doakan mereka dijauhkan dugaan seperti kita aminnn. Kita ingat "Rezeki Zuriat adalah Rahsia Allah SWT", inshaAllah satu hari nanti rezeki kita bakal menyusul. Jom sama-sama kita amalkan doa ni kawan-kawan.


Monday, 13 October 2014

Kelebihan Sustained Release Vitamin C Shaklee

APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.


Sustained Release Vitamin C Shaklee

MANFAAT VITAMIN C Shaklee

  • Imuniti
dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

  • Antioksidan


ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

  • Hypertension

ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

  • Kecantikan kulit

1. banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
2. mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
3. memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

JOM DAPATKAN SEGERA!!!
SHAKLEE.. Always Safe. Always Works.. Always Green..

Sharing is Caring,,
FaceBook => Intan Nur Hamizah
FB Page => intanmiza.blogspot.com
Tel. No. => 011-1655 3844

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit**

Saturday, 11 October 2014

Promo Oct'14 : Energizing Soy Protein ESP Shaklee

Assalamualaikum dan salam sayang semua!!

Nak buat pengumuman sikit pada semua penggemar/peminat/peminum tegar ESP Shaklee bulan ni ESP Promo lagi. Ok sama seperti sebelum ni anda beli 6 DAPAT 7!!! Harga untuk 1canister ESP RM150 jadi anda dah untung RM150 dengan dapat Free 1 ESP.

Bukan itu sahaja, jika anda terus membeli 6 ESP anda juga akan dapat FREE MEMBERSHIP yang bernilai RM65. So, pasni anda boleh la shopping Shaklee guna ID sendiri jer sangat mudah hanya di hujung jari.

Tambahan lagi satu yang thorbaek adalah anda akan dapat CASH Border pada bulan depan dengan nilai RM36. Jumlah ini akan berubah mengikut kadar pembelian anda, lebih banyak maka lagi banyak la CASH BONUS anda.


KHASIAT ESP »»
👉 utk milk booster
👉 mereka yg sedang pulih dari sakit
👉 untuk kulit gebu, cerah dan sekata
👉 mengurangkan stretch mark
👉 untuk pesakit diabetes menurunkan paras gula
👉 otot punggung dan breast jadi padat dan pejal.
👉 bahagian pelipat yg hitam boleh lebih cerah
👉 boleh diminum sebagai ganti breakfast dan mkn malam bg yg ingin berdiet.
👉 ibu menyusu yg tak boleh telan susu sangat digalakkan ambil esp. Satu hidangan bersamaan 12 gelas susu.
👉 ibu menyusu yg cair susunya akan melihat perubahan pd susu jika amalkan esp
👉 bagus utk rawat gastrik
👉 boleh dijadikan masker jika mengalami kulit kering
👉 bantu melembabkan kulit dan badan

Banyak lagi kelebihan ESP DAN sebab itulah ia menjadi BEST SELLER!

Anda juga boleh mendapatkan Set ESP Bajet mengikut kehendak dan keperluan anda. Untuk dapatkan ESP over jimat boleh hubungi saya Intan Miza di talian 011-1655 3844. Jom ORDER sekarang selagi stok masih ada!!!

Friday, 5 September 2014

Promo Sept'14 : Tambah Berat Badan dengan Shaklee

Bimbang kerana terlalu KURUS, muka pun CENGKUNG, badan KERING je!!? Makan banyak dah tapi badan tak mau gemuk juga. Jika anda ada masalah seperti ini, jom teruskan membaca ye.

Ada ker suplemen yang bantu tambah berat badan? Anda dah cuba bermacam-macam produk tapi mungkin tidak serasi maka tidak berjaya. Janganlah anda berputus asa, mari ikhtiar dengan Set Tambah Berat Shaklee yang dilengkapi dengan MealShakes, VitaLea dan B-Complex.

Set Tambah Berat Shaklee

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

1. MealShakes
Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga. Sesuai sebagai makanan tambahan kanak-kanak.

MealShakes membantu meningkatkan selera makan anda serta membantu pembentukan otot dan tulang. Bersempena bulan Promo MealShakes buy 3 Free 1 sangat berbaloi anda dapatkan pada bulan ini dengan harga super jimat.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

2. VitaLea®
Multivitamin dengan 28 vitamin dan mineral penting. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik. Membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

VitaLea® juga bertindak sebagai penambah tenaga segera, pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian. Didatangkan dengan 120biji sebotol VitaLea® mampu bertahan sehingga 4 bulan jika diambil 1biji sehari.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

3. B-Complex
8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Membantu menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Asid folik yang mencukupi dalam diet harian wanita mengandung.

Apabila makanan yang anda makan (protein, lemak dan karbohidrat) ditukarkan kepada tenaga, anda akan berasa lapar dan menggalakkan anda untuk makan lebih banyak serta peluang untuk tambah berat badan lebih tinggi. Sebotol mengandungi 120biji bagi penggunaan sehingga 4 bulan dengan pengambilan 1 biji sehari.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Jika anda berminat dengan Set Tambah Berat Shaklee serta ingin membuat pembelian sendiri melalui debit atau kredit kad sila klik link -->> SAYA MAHU BELI SET TAMBAH BERAT

ATAU......

Mahu beli dengan Harga Super Jimat & Promo, pm/ whatsapp saya IntanMiza di talian 011-1655 3844. Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut sila hubungi saya.

Anda juga boleh melihat pelbagai Set Combo ESP, disini terdapat pelbagai set gabungan ESP yang bajet juga mampu milik.

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit**

FB : Intan Nur Hamizah
FB Page : intanmiza.blogspot.com
Tel. No. : 011-1655 3844
Shaklee ID : 1067536

Thursday, 4 September 2014

PROMO SEPT 2014 : MEALSHAKES & COLLAGEN POWDER Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sayang all

Rasanya rata-rata semua dah tahu bulan September 2014 ni Shaklee buat dua promo sekaligus, WOW!!! Jarang-jarang berlaku, tapi percaya la memang sahih, bulan September 2014 adalah promo MEALSHAKES & COLLAGEN POWDER. Jom saya terangkan tiap satu produk untuk pengetahuan anda.

Promo September 2014 : MealShakes & Collagen Powder

MEALSHAKES==> BUY 3 FREE 1

Dengan gaya hidup yang lasak dan sentiasa berlari aktif, kanak-kanak tidak punya waktu untuk duduk diam menikmati makanan yang seimbang. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan segera yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendah glisemik seumpama MealShakes Shaklee.
• Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.
• Sumber pemakanan serat dan protein terbaik.
• Kaya dengan sumber kalsium.
• Glisemik indeks yang rendah.

Bagi pengguna tegar MealShakes opkos la happy dengan berita ni kan?? Eh..eh.. Siapakah gerangan pengguna tegar itu??
1. Ibu Bapa yg mengalami masalah seperti :-
=>> anak-anak kurang selera makan
=>> anak-anak kerap sembelit
=>> anak-anak asthma/ekzema
2. Ingin TAMBAH BERAT BADAN
Nak tambah berat badan bagi mereka yang terlalu kurus, lagi best add on B-Complex inshaAllah.
3. Ibu Hamil
4. Mereka yang sibuk dengan tugasan harian.

MEALSHAKES Shaklee

SHAKLEE COLLAGEN POWDER ==> BUY 6 FREE 1

**Untuk Kulit Lebih Sihat dan Awet Muda**

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg propriety RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Ia juga dicampurkan dengan tujuh bahan utama seperti ekstrak bijih benih Camelia Japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus Acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang memberikan pelbagai khasiat seperti berikut :-
• Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit.
• Mengecilkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
• Kulit lebih putih dan licin.
• Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
• Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Shaklee COLLAGEN POWDER

Jika anda berminat dengan MealShakes Shaklee atau Collagen Powder dan mahu beli sendiri melalui debit atau kredit kad sila click link di bawah. Untuk mendapatkan harga Super Promo, pm/wasap Intan Miza di talian 011-1655 3844.


SAYA MAHU BELI SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit**

FB : Intan Nur Hamizah
FB Page : intanmiza.blogspot.com
Tel. No. : 011-1655 3844
Shaklee ID : 1067536

Wednesday, 3 September 2014

COMBO ESP : 12 Set Gabungan ESP SHAKLEE

Cadangan Set-Set Gabungan ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Petang semua.

Hari ni saya nak share dengan semua pembaca Set Gabungan ESP SHAKLEE. Antara orang-orang yang memerlukan Esp Shaklee adalah :-
=> WANITA
=> GOLONGAN PEKERJA
=> IBU HAMIL & BERPANTANG
=> IBU MENYUSU
=> GOLONGAN PELAJAR
=> WARGA EMAS

Jika anda antara golongan di atas, JOM terjah set ESP pilihan anda.


1. IBU MENYUSU (ESP + Alfalfa Complex)
Memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu, terutamanya lepas bersalin. Merangsang penghasilan susu ibu.

ESP + ALFALFA Complex

2. MIGRAIN (ESP + Ostematrix)
Meningkatkan tenaga, mengurangkan tekanan, mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, menggalakkan tidur selesa. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

ESP + OSTEMATRIX

3. GASTRIK (ESP + Peppermint-Ginger Plus)
Memberikan rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Beri rasa kenyang.

ESP + PEPPERMINT-GINGER PLUS

4. KESUBURAN WANITA (ESP + GLA)
Menstabilkan hormon. Mewujudkan kitaran haid yang teratur untuk memudahkan perancangan hamil. Juga membantu kecutkan Cyst.

ESP + GLA Complex

5. BERPANTANG / KESUBURAN LELAKI (ESP + ZINC Complex)
Memelihara kesihatan prostat lelaki. Juga membantu menyembuhkan luka dengan cepat, terutamanya pembedahan (juga wanita selepas bersalin).

ESP + ZINC Complex

6. IBU HAMIL / ANAK BIJAK (ESP + OmegaGuard)
Memberi tenaga berpanjangan. Kaya dengan DHA dan Omega-3 untuk perkembangan otak. Juga bagus untuk wanita hamil.

ESP + OMEGAGUARD

7. KURUS (ESP + Lecithin)
Membantu mengurangkan berat badan. Beri rasa kenyang. Membakar lemak dalam badan. Mengurangkan kolestrol.

ESP + LECITHIN

8. TAMBAH BERAT (ESP + MealShakes)
Meningkatkan selera makan. Kandungan protein dan vitamin lengkap untuk tubuh. Bantu pembentukan otot dan tulang.

ESP + MEALSHAKES

9. TENAGA (ESP + Performance)
Kekal bertenaga berpanjangan. Untuk mereka yang amalkan gaya hidup aktif dan gemar bersukan. Juga sangat baik jika diamalkan keyika berpuasa.

ESP + PERFORMANCE

10. KULIT (ESP + Vita- E Complex)
Kandungan protein membantu pertumbuhan sel kulit baru. Membantu hilangkan jerawat. Juga bertindak sebagai anti-penuaan.

ESP + VITA-E COMPLEX

11. MENGANDUNG (ESP + VitaLea)
Membekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan seharian agar ibu hamil kekal bertenaga. Untuk mereka yang sibuk kerja dan tugasan harian.

ESP + VITALEA

12. PERUT KEMPIS (ESP + Herblax)
Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan.



Ok, dah tahu set pilihan anda?? Meh pm/wasap saya di talian 011-1655 3844, berdezup saya orderkan set pilihan anda zass sampai di depan pintu anda. Konsultansi eksklusif khas buat anda kastemer intanmiza.blogspot.com

JOM DAPATKAN SEGERA!!!
SHAKLEE.. Always Safe. Always Works.. Always Green..

Sharing is Caring,,
FaceBook => Intan Nur Hamizah
FB Page => intanmiza.blogspot.com
Tel. No. => 011-1655 3844

**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh, atau mencegah sebarang penyakit**










Monday, 18 August 2014

Set Kurus Shaklee (Herblax, Lecithin & ESP)

Salam 22 Ramadhan 2014 semua!! Dah habis ker open house Raya kawan-kawan tu, hamboi meriah sakan raya naaa. Dah kalau orang jemput open house takkan tak pergi kan rugi laa. Bab kembang mengembang kita letak tepi dulu, jgn duk fikir sangat la kan time makan kita makan hehehe bkn selalu setahun sekali jer.

Sekarang mula la debo cek badan dah bambam, baju pulak dah mampat, serba serbi tak kena la kan!! Alamak acaner nak KURUS semula seperti dulu???? Anda berada di landasan yang benar dengan membaca entry ni. Pengedar Sah Shaklee, saya akan bantu anda KURUS dengan sihat dan selamat, mengembalikan bentuk badan yang asal.



Tapi bukan dalam masa yang singkat boleh KURUS tau. Perlukan konsisten, disiplin, diet serta senaman barulah berjaya!! Konsisten serta disiplin dengan pengambilan LECITHIN, HERBLAX dan ESP Shaklee. Kenapa 3 suplemen ni? Sebab masing-masing memainkan peranan dalam membantu usaha anda untuk KURUS. BAGAIMANA?? Meh nak terangkan satu persatu.



1. PEMECAHAN LEMAK DAN KOLESTROL - Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid didalam tubuh.
2. PELANGSINGAN - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

1. Pembersihan najis yang tersekat.
2. Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
3. Membantu masalah sembelit.
4. Mengempiskan perut.

1. PEMBEKAL TENAGA - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
2. AWET MUDA - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci untuk awet muda.
3. KULIT REMAJA - Meransang pembentukkan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan uka dan mengurangkan kesan parut.

Pengambilan yang konsisten dan disiplin dengan Shaklee, amalkan pemakanan yang seimbang serta senaman KURUS pasti milik anda. Terdapat juga cadangan Set Kurus Bajet dan Kurus Dengan Selamat & Sihat dengan Shaklee. Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat percuma hubungi saya 011-1655 3844. Terima kasih sudi membaca!!




Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 
Email : intanmizavitasihat@gmail.com 

*Produk Ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*




Friday, 4 July 2014

Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, loctalbumin [sejenis susu] dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin, dan sebagainya.

Meal Shakes Shaklee dihasilkan untuk semua golongan - bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran [vegetarian], orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes Shaklee merupakan pilihan bijak.

Meal Shakes Shaklee


Manfaat Utama :

  • Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - Kaya dengan protein [tidak mengandungi laktosa], membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-seluntuk proses membesar.
  • Anti-Oksida - Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.

Rekomendasi :
Campurkan 1 sudu besar Meal Shakes bersama Energizing Soy Protein dan Performance [perut kosong] atau diminum begitu sahaja tanpa campuran.

NOTA : Hanya 120 kalori untuk setiap hidangan. Boleh dicampur/dikisar bersama buah-buahan, Shaklee Energizing Soy Protein, atau apa jenis minuman kegemaran.



Dapatkan SEGERA untuk si manja Anda!!
Bagaimana ORDER??
PM/Whatsapp Intan Miza : 011-1655 3844 ATAU Click Saya Mahu Meal Shakes untuk si Manja 



*sumber =>> Buku Panduan Nutrisi Shaklee*


Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 
Email : intanmizavitasihat@gmail.com 

*Produk Ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*


Performance Drink Shaklee

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus [human-powered flight programme]. Performance® merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance® dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia ang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance® juga telah direka khusus unyuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance® sebagai pilihan utama mereka. Kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance® mempunyai lebih 67% otot glikogen [sumber tenaga] dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera. 

Performance Drink


Manfaat Utama :
  1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  2. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan  elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi pottasium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
  3. Mencegah Penyahidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Performance Drink sedia diminum

>>>Sangat sesuai untuk : para atlet, mereka yang berPUASA, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, penyahidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit-birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya<<<


Rekomendasi :

Sarapan : campurkan 1 sudu besar untuk setiap Performance®, Energizing Soy Protein dan Meal Shakes.
Latihan Fizikal : campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum 1 jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian  selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.

NOTA : ELAKKAN TERDEDAH [Simpan dalam peti sejuk selepas buka] 

Anda mahu dapatkan 1 untuk PUASA??
Bagaimana ORDER??
PM/Whatsapp Intan Miza : 011-1655 3844 ATAU Click Saya Mahu Beli Performance Drink Shaklee 

*sumber =>> Buku Panduan Nutrisi Shaklee*


Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 
Email : intanmizavitasihat@gmail.com 

*Produk Ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*

Wednesday, 2 July 2014

Pengedar Shaklee Kuching

Assalamualaikum & Salam Sayang semua,

Sambil tengah teman En. Suami main bowling terdetik pulak nak menghupdate lokasi penghantaran Shaklee Intan Miza. Sebenarnya sebelum ni dah dimakumkan lokasi tapi apa salahnya kita ulang siaran lagikan, pada yang masih tak tahu adanya Intan Miza Pengedar Sah Shaklee Anda di Kuching!!



Berita gembira makluman untuk anda yang duduk di Sarawak, penghantaran dari Intan Miza meliputi kawasan Kuching, Bako, Muara Tebas, Petra Jaya, Kota Samarahan dan kawasan yang sewaktu dengannya. Boleh hubungi Intan Miza 011-1655 3844, kita bincang di kawasan mana anda mahu kami hantarkan, inshaAllah Intan Miza boleh nego punya.

Ada sesetengah orang tak suka penghantaran by pos kan, so don't worry kami ada untuk anda yang memerlukan. Jemput jenguk, cuci mata di blog ni untuk Cadangan Set Shaklee pilihan anda atau di fb page kami intanmiza.blogspot.com dan di fb Intan Nur Hamizah.

Kalau macam tak tahu la nak ambil set apa, untuk apa, pun jangan risau hubungi kami untuk konsultansi PERCUMA secara eksklusif hanya untuk pelanggan Intan Miza. Menarik kan?? So, apa ditunggu lagi kami ada berdekatan anda, Jom Sihat dengan Shaklee sebab terbukti berkesan, semulajadi dan sudah lebih 50 tahun.

Pssstt : yang nak jadi ahli pn kamek terima, tak rugi pun kitak jadi ahli Shaklee tau!!!

Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 


KISAH => Sakit Hati Itulah Yang Dinamakan Dendam

Pernah berlaku, seorang perempuan pertengahan usia memohon bantuan untuk menyembuhkan penyakit yang dideritainya sejak beberapa tahun kebelakangan iaitu penyakit gatal-gatal. Walaupun ia telah memastikan dirinya, pakaian, makanan, rumah dan perkarangannya bersih namun penyakit gatal-gatal itu tetap dialaminya. Dari manakah hama atau kuman penyakit itu datang? Ia telah berubat ke merata-rata tempat, berjumpa doktor, dukun, pakar kulit dan sebagainya, namun penyakit tersebut tetap menyerang dirinya.

Ketika ditanya kepadanya, adakah ia pernah berasa dendam kepada seseorang, dia menjawab, "Tidak." Lalu ditanya adakah ia pernah sakit hati, kecewa atau marah kepada seseorang dan marah itu tidak terungkap. Lama ia termenung, lalu menjawab, "Ya, pernah. Saya dikecewakan oleh abang kandung saya beberapa tahun yang lalu tapi saya sudah memaafkannya."

Kaunselor menanyakan masalah yang menyebabkan ia kecewa itu, lalu ia menceritakan, "Ketika suami saya meninggal, anak-anak saya masih kecil. Ketika itu perasaan saya takut dan sedih kerana kehilangan tempat bergantung. Harta peninggalan suami hanya seadanya. Abang saya menyarankan agar harta peninggalan suami saya itu dijadikan modal perniagaan supaya berkembang. Alasannya, jika disimpan di bank, harta tersebut akan cepat habis.

"Saya dipujuknya agar menerima cadangan itu dan yang akan menjalankan perniagaan tersebut ialah abang saya. Abang saya memberi jaminan bahawa keuntungan daripada perniagaan itu akan mencukupi untuk menanggung keperluan dan kehidupan saya anak-beranak. Saya tertarik akan cadangannya itu. Hal ini lantaran saya ketika saya ketika itu sudah tenggelam punca sedangkan anak-anak masih kecil.

"Cadangan itu saya terima. Maka saya menjual semua harta peninggalan suami dan dijadikan modal perniagaan yang diusahakan oleh abang saya. Malangnya, perniagaan itu hanya berjalan dua bulan sahaja. Pada bulan ketiga dia mengatakan tiada barang yang terjual, demikian seterusnya. Bahkan setiap kali saya tanyakan tentang modal, dia marah-marah sehingga saya tidak berani lai menanyakannya.

"Dua tahun kemudian, abang saya itu membuat rumah yang cukup besar dan indah. Hati saya betul-betul sakit dan ia tidak pernah datang untuk melihat atau menjenguk anak-anak saudaranya. Saya terpaksa mencari akal bagaimana cara membiayai kehidupan sehari-hari bagi anak-anak.

"Maka saya terpaksa menjual baran-barang kemas yang masih ada untuk dijadikan modal berniaga di kaki lima. Alhamdulillah rezeki anank-anak saya banyak, barang perniagaan saya laris, sehingga dengan hasil dagangan tersebut saya dapat menyekolahkan anak-anak saya dan hidup kami tidak terlalu susah. Saya tidak pernah menemui dengan abang kandung saya sehingga sekarang kerana terlalu kecewa akan perbuatannya terhadap saya anak-beranak."

Selesai menceritakan pengalamannya, perempuan itu bernafas lega lalu berkata, "Itulah kisah saya dengan abang kandung yang sanggup menipu adiknya sediri." Kaunselor itu bertanya, "Apakah puan masih sakit hati kepadanya sehingga sekarang?" Jawabnya, "Tidak, sudah lama saya memaafkannya, lagi pula Allah SWT telah menghukumnya, rumah yang dibuatnya dengan wang saya dulu terbakar. Sekarang ini ia sakit-sakit dan telah jatuh miskin, begitulah balasan Allah SWT kepadanya."

Kaunselor itu bertanya pula, "Jadi anda berasa lega mendengar rumahnya terbakar dan jatuh miskin serta sakit?" Dia tersenyum, lalu berkata, "Allah SWT telah memperlihatkan bahawa Allah akan membalas perbuatan orang yang menganiaya anak-anak yatim." "Masihkah anda berdendam?" Tanya kaunselor. "Dendam mungkin sudah tidak ada lagi, namun saya tidak dapat melupakan perbuatan yang dilakukannya itu. Sakitnya masih terasa sehingga hari inihingga kadang-kadang saya meluahkan kepada anak-anak saya."

"Sebenarnya, sakit hati yang tidak dapat hilang itulah yang dinamakan dendam. Inilah beban batin yang anda deritai selama ini, sehingga berubah menjadi penyakit gatal itu," kata kaunselor. Ia termenung lalu bertanya, "Apa yang harus saya lakukan supaya peristiwa itu dapat saya lupakan? Saya seolah-olah merasakan peristiwa itu berlaku semalam berlaku, padahal sudah dua puluh tahun yang lalu." Dia terdiam sebentar, kemudian meneruskan kata-katanya, "Kalau difikr-fikir, saya kasihan juga kepadanya, terlalu besar hukuman Allah SWT yang diterimanya."

Kaunselr bertanya, "Mahukah puan menemuinya?" Jawabnya, "Belum bersedia." Sesungguhnya, inilah perasaan luka yang amat mendalam sehingga sulit diatasi, lebih-lebih lagi kerana masalah tersebut tidak pernah diceritakan kepada orang lain, kecuali kepada anak-anaknya. Kaunselor itu menyarankan agar ia berusaha memaafkan abangnya itu kerana mungkin terdapat beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya penipuan itu. Wanita itu dinasihatkan memperbanyakkan ibadah dan memohon keampunan kepada Allah SWT. Wanita itu juga disarankan agar melakukan puasa sunat selain puasa Ramadhan yang wajib.

**sumber - Buku Allah Doktorku Wahyu Ubat Penyakitku**

Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 




Wednesday, 25 June 2014

Jerawat Kecut dengan Alfalfa??

Jerawat kecut dengan Alfalfa???hmmmm boleh ker kan?? Bagi kaum hawa pasti suka baca tajuk entry kali ni kan, sape la xmau comel, xkan kak ton jer mau comel, hihihi!!!

InshaAllah pasti boleh, tp kena rajin la sikit. Nak cantik, nak comel kena la usaha kan. Saya nak share cara buat masker dengan Alfalfa. Caranyer sangat mudah just refer gambar bawah ni step by step, then tepek la kt muka. Tunggu kering dlm 1 jam ke pastu boleh la cuci. Perasaan lepas 2 muka rs segar jer & jerawat yg membengkak semakin kecut.

Saya sendiri pun dah cuba tapi sebab jerawat saya tumbuh dengan sihatnyer di kawasan terlarang jadi xdpt la saya nak share pic di sini. Jerawat ni pn pandai gak memilih kawasan nak bercambah kan. :-)

Jom sama2 kite amalkan untuk kecantikan diri sendiri. Sambil telan suplemen untuk Kulit Cantik Berseri bagi penjagaan dalaman, buat masker ni untuk penjagaan luaran. Tak salah berusaha, Chaiyok!! Chaiyok!!! All the BEST!!
Bagaimana nak Order?? PM Intan Miza 011-1655 3844 untuk maklumat lanjut & khidmat nasihat eksklusif from me 2 Uolls!!!

Masker Alfalfa
Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 

Thursday, 5 June 2014

Kelebihan Vitamin-E Shaklee

Bismillah..
Assalamualaikum & Salam Sayang,

Bulan Jun 2014 merupakan Bulan Promo untuk VITAMIN-E COMPLEX Shaklee. Beli 1 dapat 1, beli 6 dapat 7 plus anda dapat KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA bernilai RM65, terus dapat membeli Shaklee dengan harga ahli seumur hidup. Baca entry Vitamin-E Complex Shaklee, maklumat dan perbezaan Shaklee.


Vitamin-E Complex Shaklee : RM 149.00

Sebelum nak beli mesti la nak tahu kebaikan produk dulu kan, Jom terjah kebaikan dan manfaat utama Vitamin-E Shaklee ni.

  • Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin-E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan koleterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin-E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin-E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti-Penuaan -1 kapsul vitamin-E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksidan yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalh oksidasi - katarak dan masalh penglihatan.
  • Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  • Menghalang Keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom pra-haid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Nota : Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (beta carotene, vitamin C dan E) bersama-sama untuk menggandakan kesan anti-oksidan dalam melawan radikal bebas.

Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 

*Produk Ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*

TIPS : 11 Tips Santai Hilangkan Stress Serta Merta

Sakit hati, geram, gelisah, bimbang, marah, dan macam-macam lagi boleh mengundang kepada stres. Keadaan ini bukan sahaja berlaku di rumah malahan juga di pejabat. Jangan sesekali bebankan diri anda dengan stres. Anda masih boleh menanganinya dengan beberapa aktiviti sihat. 

Cara mengatasi stres bagi lelaki dan wanita mungkin berbeza. Berikut adalah beberapa penelitian yang biasa dilakukan oleh lelaki dan wanita untuk menangani stres.
  • Sebanyak 54% wanita akan mengatasi stres dengan membaca sedangkan lelaki hanya 34% sahaja.
  • Untuk mengurangkan stres, lelaki lebih suka melakukan aktiviti luar seperti bersenam atau mendengar muzik. Tetapi, wanita lebih suka mendiamkan diri.
  • Wanita akan meredakan stres dengan mengambil maknan segera seperti burger, pizza dan aiskrim yang boleh menggemukkan badan.
  • Ketika stres, lelaki lebih suka marah-marah dengan cara menghentak dinding. Wanita pula melepaskan tekanan dengan lebih banyak mengomel dan meluahkan kepada orang lain. 
Terapi seperti meditasi dan makanan dilihat tidak cukup dan tidak disarankan untuk menghilangkan stres. Sebenarnya masih ada cara lain untuk meredakannya. Ayuh, cuba lakukan 11 aktiviti berikut :



1. BEREHAT SEKETIKA 
Menurut penelitian dari The California Institute of Technology, ambillah sedikit masa setiap hari untuk berehat seketika. Tarik nafas dalam-dalam dan otak anda akan mengingat dengan mudah perkara-perkara yang menggembirakan anda.

2. TAJAMKAN PANCAINDERA
Lakukan semua perkara dengan lebih sedar. Tajamkan pancaindera anda dengan merasakan permukaan gelas yang sedang anda sentuh, rasakan kesejukan air yang mengalir dalam kerongkong anda. Anda juga boleh dengarkan kicauan burung yang berterbangan di hadapan rumah anda.

3. FEEL GOOD
Cuba lihat kiri dan kanan anda ketika di pejabat atau ketika berjalan-jalan. Mungkin anda boleh memberi bantuan dengan meghulurkan sedikit wang untuk disedekahkan kepada pengemis atau melibatkan dengan aktiviti rukun tetangga di kawasan perumahan anda.

4. "SAYA TIDAK KISAH"
Kebanyakkan masa anda banyak dihabiskan degan menguruskan masalah-masalah kecil yang anda hadapi. Sesekali, cubalah untuk berkata 'saya tidak kisah' dan tenangkan fikiran dengan melakukan aktiviti yang menyenangkan seperti bermain games atau hobi yang anda sukai.

5. MEMBACA DENGAN CEPAT
Mereka yang terbiasa membaca dengan cepat lebih merasa bahagia berbanding dengan mereka yang membaca dengan lambat. Menurut Profesor Emily Pronin dari Princeton Uiversity, otak jauh lebih aktif dan bersemangat ketika anda membaca dengan cepat.

6. BUNGA UNTUK DIRI SENDIRI
Apa salahnya anda membeli sejambak bunga ros untuk diri sendiri? Ciumlah wangian bunga tersebut dan segarkan mata anda dengan warna-warna menarik.

7. KUNJUNGI TEMPAT YANG TIDAK PERNAH PERGI
Biasanya seseorang yang stres akan melangkah ke tempat yang tidak pernah terfikir untuk dikunjungi. Sebagai contohnya ialah muzium, perpustakaan atau pasar pagi. Mungkin ia akan memberikan warna baru dalam hidup anda.

8. MINUM AIR REBUSAN KULIT PISANG
Penelitian dari Chung San Medical University mengatakan dengan merebus kulit pisang slam 15 minit dan minum seperti anda menikmati teh bunga chamomile dapat memberi rasa tenang dan nyaman pada badan.

9. TULIS DALAM DIARI
Tulis setiap perkara yang anda lakukan ketika anda stres. Tulislah juga perkara-perkara yang membuatkan anda merasa lebih santai dan tenang.

10. BERTERIMA KASIH
Luahkan kepada ibu tersayang atau kawan baik anda. Sekurangnya ia membantu anda mengurangkan bebanan. Ucapkan terima kasih kepada ibu yang menelefon bertanya khabar anda dan juga pada kawan-kawan yang mengambil berat dan mengajak anda keluar untuk menenangkan fikiran anda.

11. BERKELAKUAN PELIK
Sesekali anda boleh menukar karakter dari wanita yang sopan kepada 'happy go lucky'. Dengan kelakuan di luar kebiasaan, ia akan memberi kesegaran dan ketengan untuk anda. Lukis gambar-gambar lucu dan tampal pada peti ais atau di cermin bilik anda.

**Info : Majalah Kesihatan No. 1 Di Malaysia RAPI**

Sharing is Caring 
Maklumat lanjut, pertanyaan & order,
 SMS/Whatsapp : IntanMiza 011-1655 3844 

*Produk Ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*